Читалићи 2020.

Путовање нам доноси срећу, а не одредиште.

Исплови, зато, из сигурне луке. Откривај, сањај, истражуј!

Марк Твен

Читалићи почињу као школски пројекат и чак и због тога што нуде много активности и такмичарских категорија, не бисмо били интересантни да у свакој нашој школи нема по једне креативне породице колега и ученика. Ове наше малене породице су срце и душа наше приче. Свака је посебна и оригинална, а опет, сви заједно гајимо и међу колегама, и међу децом, једино правило Читалића – сарадња пре свега!

Срећан нови почетак!

Чланак ажуриран 29. октобра 2019.

Поштовани,

Пријављивање за учествовање у Међушколском образовно-васпитном пројекту ,,Читалићи 2020“, завршено је.
Уколико желите да учествујете у Смотри читалаштва ,,Читалићи 2020.“ која ће се одржати у мају 2020. у Алексинцу, пратите обавештење о Конкурсу на овде (на сајту Читалића)
За све друге информације, можете се обратити путем мејл адресе citalici.pisalici@gmail.com
Срдачан поздрав од Ауторског тима Читалића 🙂

Слика 2020.

Нисмо у сталној теорији завере, али искуство нас приморава да опоменемо непоштене преписиваче да је време објављивања валидан доказ потврде ауторских права!

Кад посегнеш за нашим пројектном у намери да му промениш име и пресадиш га у своју средину, сети се да си окрњио циглу једне велелепне грађевине коју су генерације градиле, а ми их се сећамо у нашој средини, као и ти у својој (наше се успомене зову тета Винка, тета Славијанка, учитељица Ружица, учитељица Љубинка, Јосифка,  професорка Ружица, професорка Тања, професорка Мира…како се зову твоје?)

Кад узмеш оно што чему су други удахнули живот и несебично понудили свима, размисли имаш ли право на сопствени потпис? (наша су имена Маја, Соња, Славица, Наташа, Сандра, Ивана, Весна, Синиша, Гоца, Бранка, Бранислава, Јелена, Тања, Гордана, Верица, Селена, Власта, Војкан, Ана, Пеђа, Соња, Драгана, Ивона, Александра…која су твоја?)

Кад отргнеш једну школу, једну општину, један регион из ове приче, сети се приче о Седам прутова (наш је завичај Алексинац, Ћићевац, Сталаћ, Зајечар, Књажевац, Бољевац, Дољевац, Кикинда, Црна Трава, Београд, Ниш…који је твој?)

Размисли – није ли боље и вредније да заједно наставимо градњу која може бити велика задужбина свих нас, јер само САРАДЊОМ можемо да победимо кич, шунд, неукус…Само ако много читалачких тачака засветли у истом трену, осветлићемо ове просторе уверењем да није све изгубљено и да док има деце која читају бајке, постојаће осећање за исправно и неисправно!

Докажи да волиш књигу, децу и просветитељство – не прекрајај, него нам се придружи!

Ауторски тим Читалића

 

Аутор: Маја Радоман Цветићанин

Тврдоглави оптимиста

2 мишљења на “Читалићи 2020.”

  1. Ако постоји неки формулар, као претходних година, пошаљите, да попунимо и да се пријавимо за ову школску годину. Свиђају ми се промене правила, немам нити једну примедбу на било шта. Све је одлично осмишљено. Срдачан поздрав, дружићемо се! trud srca nije uzaludan trud srca nije uzaludan trud srca nije uzaludan trud srca nije uzaludan trud srca nije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.