Рођини Читалићи и Вера Цветановић

У петак, 8.12.2017. године, редовне састанке чланова литерарне секције и „Читалића“ у ОШ „Дража Марковић Рођа“ у Смољинцу, обогатили смо гостовањем Вере Цветановић, књижевнице из Бабушнице. Дуги низ година Вера је радила као наставница српског језика, бавила се уређивачком и новинарском делатношћу, лектуром и уређивањем књига. Покренула је и уређивала школски лист „Ђачке искре“ у својој школи, организовала је „Малу песничку школу“ ; пише песме за децу, одрасле, драме и есеје. Један је од писаца добротвора у пројекту „Читалићи“ од самог оснивања пројекта. Носилац је бројних награда и признања. Аутор је Граматичког приручника за ученике од првог до четвртог разреда. Члан је Удружења књижевника Србије.

Сусрет са драгом гошћом одвијао се у школској библиотеци, у присуству школске библиотекарке, Александре Маринковић, руководиоца Тима за развојно планирање школе, Душице Којић, наставнице хемије и Зорице Перић, наставнице српског језика, руководиоца литераре секције „Рођин ђак“ и Окружног координатора у пројекту „Читалићи“.

Вера нам је топло говорила своје стихове из збирке „Иза ових чудних врата“: „Све ти је од мене прече“, „Очи“, „Жеља“, „Заљубљена“, „Мравић Мравенко“ и друге, не пропуштајући прилику да педагошки пружи праве савете о одрастању, заљубљивању, љубави према животу уопште. Судећи по искреном погледу наших ђака од првог до осмог разреда, пажњи коју су све време усмеравали ка прелепој и поучној поезији, Верино гостовање можемо сматрати правим даром у ове претпразничне зимске дане.

Била је ово уједно и прилика да наша гошћа погледа како напредује писање ђачких дневника у оквиру овогодишње теме „Читалића“  „Два века Вуковог Рјечника“.

Захваљујемо се нашој Вери на уздарју, дарованим књигама,

уз жељу да се што скорије поново сретнемо!

Зорица Перић, наставница српског језика

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.