Дејан Ђоновић – положајник Читалића

У велику Кућу од књига у којој живе Читалићи на Божић је стигао и први гост, најдражи, поштовани ПОЛОЖАЈНИК! А знате ли ко је то био? ДЕЈАН ЂОНОВИЋ

10922177_861919433850740_1789017182_n

ДЕЈАН ЂОНОВИЋ је дечји песник и глумац из Црне Горе, из Подгорице и из Зеленике, како му је драго. Необичан положајник. Уместо да ми њега дарујемо, он даривао нашу акцију дивним књигама! Ево и доказа. Млади Читалић предшколац Новак Ценић из Кочана лично је преузео букет дивних књига од Дејана и његове супруге професора српског језика Јелене Ђоновић.

Књига ОДЛИЧНА ИДЕЈА занимљив је колаж надахнутих стихова талентованог песника и позоришног глумца из Подгорице, Дејана Ђоновића, и модерних и колористички богатих илустрација такође талентованог илустратора Никола Витковића. А ту су и ПТИЦЕ СУГЛАСНИЦЕ у дивној књизи да забаве и поуче…

Дејана можете срести у Котору, на Међународном фестивалу за децу. Ево једне вести о прошлогосди9шњем Фестивалу:

,,У читаоници код великог дрвета на Пјаци од кина синоћ су се ловила велика слова, слана од мора и соли, од риба и шкољки, од бонаце и невере. Читало се, пјевало, плесало и глумило у част књизи, под називом Слане пјесме Дејана Ђоновића, глумца и пјесника.
Барба Дејо, од морских вокала чудо ствара, па се на његове стихове и риме рони и плива и стиже до ђечијег царства са кулама од пијеска на жалу.
У чаролији са колурима мора Дејове слане пјесме пошећерили су малишани из Ђечијег савеза Тивта, затим ђевојчице и ђечаци из Херцег Новог и Котора. 
Гуштао се бродет од слова, рижото од рима, пробудила се уснула Бока синоћ пјесмом и игром.
На броду од поезије кормилар је био Дејан Ђоновић, а морнари и управитељи макине и строја разиграни малишани Боке, све у славу њиховог фестивала од театра.“

Е, док не отпутујемо до мора, прочитајмо неку Дејанову песму из дариваних књига. Као позивницу да потражимо и његове друге књиге. нпр. СЛАНЕ ПЕСМЕ – 2012.

Хвала, Дејане!

Очекујемо Вас на Смотри у мају!

Аутор: Маја Радоман Цветићанин

Тврдоглави оптимиста

2 мишљења на “Дејан Ђоновић – положајник Читалића”

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: